Kogt hamburgerryg med hvid sovs og grønsager

For mig er dette en af efterårs dejligste retter. Den er nem at lave, man kan selv koge eller tilberede de grønsager man kan lide. Jeg foretrækker blomkål, gulerødder, rosenkål (ikke fra frost) og som pynt har jeg lynkogt lidt grønne asparges. Serveres med kogte kartofler.


4 pers.

1 kg hamburgerryg

1,5 l vand.

Sovs:

25 g smør

2 spsk. hvedemel

3 dl fløde

3 dl mælk

2 spsk. fransk sennep

Salt

Kogte grønsager som tilbehør

Fremgangsmåde:

Læg hamburgerryggen i en gryde og dæk den med vand. Lad det koge op, og herefter koge 45 min. Kernetemperaturen skal være 70 grader. Sluk for blusset og lad hamburgerryggen stå og hvile 15 min.

Sovs:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvedemelet under omrøring med et piskeris til en ensartet masse. Tilsæt mælk og fløde og rør i sovsen mens den tykner, så der ikke kommer klumper i. Smag til med lidt vand fra hamburgerryggen og med groft salt. Tilsæt den franske sennep, smag evt til  om der skal mere end den angivne mængde i.

Server med grønsager og kartofler.

IMG_1363

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*