Æblekage med et tvist

Denne æblekage smager så englene synger. Den kan spises til eftermiddagskaffen eller bruges som en lækker dessert. Jeg har lavet æblemosen fra nogle skønne ananasæbler, som min kollega havde taget med på job. De er røde indeni, så mosen blev lidt lyserød, men det bliver den bestemt kun smukkere af.


6 pers.

Æblemos:

1,5 kg æbler

75 g sukker

1 vaniljestang

1 dl vand

lidt citronsaft

Havre-/mandel-crunch:

100 g mandler

100 g havregryn

100 g honning

1 spsk. sukker

Vaniljecreme:

4 æggeblommer

4 dl mælk

1 vaniljestang

4 tsk maizena-mel.

Desuden 2,5 dl fløde (skal piskes til flødeskum og blandes med cremen, når den er kølet af)

Fremgangsmåde:

Æblemos:

Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus. Put dem i en gryde med vandet. Lad det koge op, skru ned og lad æblerne koge i 10 min. Tilsæt sukker, citronsaft og vaniljestang, læg låg på gryden og lad det simre videre i 10 min. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt. Tag vaniljestangen op. Mos æblerne med et piskeris eller med en el-pisker til den ønskede konsistens. Sæt æblemosen på køl.

Mandel-/havrecrunch:

Hak mandlerne meget groft (brug en savtakket kniv, så de ikke smutter) Put dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det stå ved middel varme, så honning og sukker smelter og danner karamel på mandler og havregryn. Hæld det ud på et spækbræt og lad det køle. Hvis det klistre lidt sammen, når det er kølet af, hakkes det med en savtakket kniv.

Vanilje-creme:

Hæld alle ingredienser i en gryde og piske maizenaen godt ud inden der sættes varme på. Lad cremen varme igennem indtil kogepunktet under omrøring. Når cremen er tilpas tyk tages den af kogepladen, og cremen hældes op i en plastikskål. Læg plastikfilm helt ned på cremen, så den ikke danner konsistens og sæt den i køleskabet til den er helt kold.

Pisk fløde til flødeskum. Tag den kolde creme ud af køleskabet og pisk den let med et piskeris, så den er cremet og uden klumper. Vend forsigtigt flødeskummen i cremen.

Når alle ingredienserne er kolde skal æblekagen bare anrettes med æblemos i bunden, crunch og til sidst vaniljecreme, evt. med lidt crunch som pynt på toppen.

 IMG_1350

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*