Cremet svampesuppe

Her i september måned er det jo oplagt at gå på svampejagt. Jeg kunne godt tænke mig at gå på svampejagt i skoven, og finde en masse spiselige svampe, som jeg så kunne lave nogle lækre retter med. Desværre har jeg ikke forstand på, hvilke svampe man må spise, og hvilke der er giftige, og jeg har ikke lyst til at forsøge mig. Denne svampesuppe har jeg lavet af købte østershatte, champignon og brune markchampignon, og det fungerer fint. Løgene, hvidløgene og timianen er med til at give suppen lidt kant og smag til de lidt neutrale svampe.


4 pers.

250 g blandede svampe

2 løg

2 fed hvidløg

5 dl vand

1 hel bouillionterning

5 dl fløde

3 kviste timian

100 g bacon i tern

Friske, grønne asparges

Salt

Fremgangsmåde:

Skær løg og hvidløg fint ud og steg i en gryde i lidt smør indtil løgene er glasagtige. Orden svampene og skær dem ud skiver. Tilsæt svampene i gryden. Hæld vand, bouillionterning og fløde ned til svampene. Lad det hele simre i 10 min. mens du steger baconternene sprøde på en pande. Skyl aspargesene og skær dem ud i mindre stykker. Tag baconen af panden, og lad det ligge på en tallerken på et stykke køkkenrulle. Steg kort asparges-stykkerne i resten af fedtstoffet fra baconen.

Smag suppen til med salt, og hæld lidt bacon og aspargesstykkerne i.

Server med ristet rugbrød, der er skåret i stave, og stegt i smør på en stegepande til de sprøde.

IMG_1337

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*