Flødesovs med løg og champignon

Denne sovs kan laves til mange forskellige slags kødretter. Den er fabelagtig til fx hakkebøf, koteletter, svinemørbrad, en god rød bøf eller lign. Den er nem at lave, og kan sagtens stå og hygge sig på komfuret på lavt blus (det bliver den bestemt ikke dårligere af). Jeg har tilsat lidt hvidløg og ingefær, for at give den sødme og lidt bid. Er man ikke til disse dele, kan man sagtens undlade dem.


 

4 pers.

3 små løg eller 2 store.

100 g champignon

2 fede hvidløg

1 hasselnødstor klump ingefær

1/2 l piskefløde

Soya

Groft salt.

Lidt kulør.

Fremgangsmåde:

Start med at skære løg, champignon, hvidløg og ingefær ud. Smelt lidt smør i en lille tykbundet gryde og put hele herligheden ned i den. Lad det stå for svag varme og simre 5 min. Tilsæt fløden og lidt soja (vær opmærksom på, at soyaen salter også sovsen, så smag til undervejs. Lad det stå på meget lavt blus (fløden må ikke koge) og simre lidt, mindst 10 min. eller mens du gør det øvrige klar.

Smag til sidst til med salt og put lidt kulør i, så det får en lækker farve.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*