Butterdejspakker med rabarber og solbær (inspireret af Isabellas)

Butterdejspakker med rabarber og solbær Butterdejspakker med rabarber og solbær

Trods tørken har min solbærbusk givet en smule bær i år (jeg satte den sidste efterår), så de skulle jo straks bruges til noget. Jeg har stadig rabarber, så hvorfor ikke kombinere disse to til kage til eftermiddagskaffen :-). I et af mine gamle Isabellas-blade (jeg har liggende for flere år – nænner ikke at smide dem ud, de er så fine!) fandt jeg en opskrift. Efter at være stået på hovedet i fryseren fik jeg også gravet en pakke butterdej frem, og så var det jo bare at smøge ærmerne op og komme igang. Og jeg må sige, at det tog ikke lang tid før kagerne var lavet og de smagte dejligt. Jeg dryssede dem efter nedkøling med lidt flormelis. Den lette butterdej og de skønne solbær og rabarber smagte rigtig godt sammen. Jeg havde lidt creme fraiche til, men man kan sagtens bruge flødeskum eller vaniljeis. Jeg vil også lige tilføje, at man kan sagtens bruge andre slags bær eller frugt, brug hvad du har ved hånden og som du kan lide bedst.


4 stk.

4 plader frossen butterdej 

400-500 g rabarber og solbær

2 tsk. vaniljesukker

4 spsk. sukker (justere selv efter sødmen på den frugt/bær du bruger.

Lidt mælk til at pensle med inden bagning

Lidt flormelis til at drysse efter nedkøling.

 

Fremgangsmåde: 

Tø butterdejspladerne op. Skyl bær og frugt og skær den i mindre stykker. Hæld det i en skål og bland det med sukker og vaniljesukker. 

Rul butterdejspladerne ud, så den bliver ca. 1/2 gang større. Fordel frugt/bær på de 4 dejplader. Luk siderne på butterdejen op omkring frugt/bær uden at lukke den for oven. Lav evt. folder på siden. 
Pensl med mælk og bag pakkerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20-25 min til de bliver gyldne. 

Lad dem køle lidt og si lidt flormelis over. Server dem lune med creme fraiche, flødeskum eller is til. 

Butterdejspakker med rabarber og solbær

Butterdejspakker med rabarber og solbær

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*