Hyldeblomstsaft

Lige nu er det højsæson for hyldeblomsterne. De står i fuldt flor, og er fyldt med deres skønne gule pollen, der giver den fantastiske smag af sommer. 
Jeg har lavet en hyldeblomstsaft med lidt farin i, som erstatning for noget af sukkeret, og som jeg synes giver en fin smag i saften. Det er ret nemt at lave hyldeblomstsaft, så skynd jer ud og plukke nogle hyldeblomstskærme og kom i gang. Denne saft skal fortyndes med halvt vand og halvt saft.


1 liter

 ca. 30 skærme hyldeblomster

300 g sukker

2 dl farin

1 vaniljestang

1 liter kogende vand

1-2 økologiske citroner

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Hæld en smule sukker på kornene og bland det med en kniv. Hæld vaniljesukker, farin og sukker ned i en gryde med vandet. Læg vaniljestangen i også. Kog vandet op, og lad det simre indtil sukker og farin er opløst. Tag det af varmen og læg hyldeblomstskærme og citronerne i skiver ned i. Rør det rundt, læg låg på og lad det køle. Når det er kølet af sættes gryden i køleskabet i 2-3 dage. Rør i gryden et par gange om dagen.

På 2.-3. dagen sis saften og hældes på flasker. Husk at koge flaskerne af inden for bakterier.

Saften kan også fryses ned som isterninger, og puttes i koldt vand en varm sommerdag.

 

Hele molevitten klar til at trække i et par dage

Det endelige resultat.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*