Honningkagesnitter (Claus Meyer)

De mest fantastiske honningkagesnitter.

Fordej til honningkagesnitter (Claus Meyer), find opskriften her

Efter at dejen har hvilet en måned, skal vi i gang med bagning af honningkagesnitterne, lave fyld, lægge dem sammen og ikke mindst smage! 
Som det første vil jeg sige, at jeg var noget overrasket over, hvor hård dejen var blevet. Den var hård som beton, men kunne godt skæres over med en god kniv til 4 stykker, så den kunne komme i en røremaskine. Jeg vil anbefale, at du bruger en god røremaskine, for det kræver virkelig noget at få rørt dejen igennem, en stærk håndmikser kan måske også gøre det. Dejen bliver blød, når den bliver rørt op med potaske og hjorttaksalt, så sker der en eller anden kemisk proces, som jeg ikke skal gøre mig klog på. Men det korte af det lange er, at dejen bliver smidig og lækker, når den er rørt færdig, en anelse porøs, men kan godt håndteres.

Som fyld skal laves æblekompot og en smørcreme. Æblekompotten vil jeg anbefale, at du laver samme dag, som du bager honningkagerne. Honningkagerne skal nemlig hvile i 3-4 dage efter de er bagt. Smørcremen kan ikke holde sig, så den skal du vente med til du skal lave honningkagesnitterne til servering. Portionerne på æblekompot, smørcreme og den smeltede chokolade nedenfor er beregnet ud fra, at du laver alle honningkagestængerne på een gang.

Når du har skåret dejen ud i mindre stykker gør tilsætter du følgende:

2 æggeblommer

10 g hjorttaksalt

10 g potaske

5 g stødt nellike

5 g kanel

5 g stødt ingefær

Fremgangsmåde:

Hæld æggeblommerne i en skål og rør hjorttaksalten ud, det må ikke klumpe. Rør ligeledes potasken ud i en skål med et par skefulde mælk eller vand (det kan godt blive varmt). Hæld både hjorttaksaltblandingen og den opløste potaske i røreskålen med fordejen. Tilsæt de øvrige krydderier og start røremaskinen på lav hastighed  i 3 min. sæt hastigheden op i yderligere 6 min. 

Hæld dejen ud på et melet bord og del den i 4 stykker. Rul 4 pølser på længde med bagepladen til ovnen. Smør 2 bageplader med solskikkeolie og stryg lidt mel på. Læg pølserne på bagepladerne og bag en plade ad gangen på 180 grader i ca. 12 min. til stængerne er gyldne og ikke giver efter for tryk med fingeren.

Tag dem ud og lad dem køle på bagpladerne. Pak stænglerne ind i et rent viskestykke og læg dem i køleskabet 3-4 dage.

Æblekompot:

500 g syrlige æbler

250 g sukker

0,5 dl æbleeddike

Fremgangsmåde:

Skræl og udkern æblerne. Skær dem i mindre stykker. Hæld æblestykkerne i en gryde med sukkeret, ikke noget vand ved, så bliver kompotten for tynd. Kog dem møre ved lav varme. Smag til med æbleeddiken. Hæld kompotten i en plastikbøtte med tætsluttende låg og sæt det på køl. Det kan holde sig i en måneds tid.
Det kan sagtens bruges som kompot til andre af julens skønne madretter.

Smørcreme

200 g blødt smør

200 g flormelis

Rør smør og flormelis til en lys og let smørcreme. 

Så skal honningkagestængerne samles:

Skær stængerne over på midten. Smør æblekompot på bundene og smørcremen på topstykkerne. Læg topstykkerne sammen med bundene med smørsiden nedad mod æblekompotten. 

Smelt 200 g chokolade over vandbad, og fordel den smeltede chokolade på honningkagestængerne. Drys med lidt krymmel. Lad chokoladen størkne og skær stængerne ud i snitter på ca. 3 cm i bredden. 

God fornøjelse! De smager forrygende…!

De mest fantastiske honningkagesnitter.

De mest fantastiske honningkagesnitter.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Honningkagesnitter (Claus Meyer)

  1. Mums. Det ser godt ud. Jeg melder mig som prøvesmager;)

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*