Det første spadestik….

Det første spadestik til køkkehaven Så er det første spadestik til køkkenhaven taget

Når man nu er kommet på landet og bo, og samtidig er glad for at lave mad, og ikke mindst indtage den, kommer man vel ikke uden om at etablere en urtehave/køkkenhave med alskens lækkerier i form af grønsager, frugt og bær. 
Derfor har jeg kastet mig over at grave ud til køkkenhave. Manden har hjulpet med at måle den op og sat murersnor, så den bliver lige i forhold til græsplæne osv. Jeg havde ellers skridtet den op med lange gummistøvleskridt i bedste kvindestil og med nogle pinde, som jeg havde stukket i jorden. Men han synes nu alligevel, at det var bedst, at den lige blev målt op med diverse måleinstrumenter og murersnor, så vinklerne og proportionerne passede til resten af haven, hus osv. Må jo indrømme, at det bliver nok også det pæneste, trods alt. Den bliver 65 kvm i alt, så den bliver pænt stor, men med de planer jeg har med bærbuske, kartofler, rødbeder, kål, gulerødder, salat, jordbær osv er jeg sikker på, at jeg nok skal få udnyttet hver en kvm. 
Jeg har taget det første spadestik, og er lige nu ved at grave græs-stykker af, som bliver lagt et andet sted i haven, hvor der engang var græs, som nu er bekæmpet af ukrudt. 
Resten af græsset skal selvfølgelig fjernes, og jorden skal løsnes med en greb. Vi har masser af blade i haven, så dem vil jeg rive hen over jorden, så den ikke står tom og øde hen over vinteren. 

Jeg har mange planer med køkkenhaven: 
Der skal være et lavt stakit hele vejen rundt. På den ene side  skal der være forskellige bærbuske (solbær, blåbær og hindbær) og resten af kanten rundt skal være plads til at sætte georginer og så sommerblomster til afskæring. 
Jeg har fået en del jordbærplanter af en veninde og svigermor, så de skal i jorden allerede nu. Derudover er der en hindbærplante, som også er fra svigermors have. Den står lige nu i en spand, og venter på at komme i jorden. 

Jeg kan næsten ikke vente til foråret, hvor jeg kan begynde at så og forspire alle de skønne grønsager, der skal vokse i køkkenhaven. Det bliver så skønt at kunne gå ud i sin have, og hente kartofler, salat osv. til aftensmaden.

Hvad har I haft i jeres køkkenhave i år?

 

Opmåling til køkkenhave

Der er lavet opmåling til køkkenhaven, som nu skal graves ud, det er lidt svært at se, men man kan godt ane en hvid murersnor

SKRIV TIL FRU LARSEN:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*