Chokolade-cookies (Isabellas)

Chokolade-cookies

Disse chokolade-cookies smager helt forrygende. De er både lette og sprøde, og har en virkelig skøn chokoladesmag.  De bliver ret store,  lidt ligesom de cookies, som man køber til sin kaffe på cafeerne. Dejen er lidt klistret, og det er oprindelig meningen, at man skal rulle den til en lang pølse, som man sætter på køl og skære ud efterfølgende. Det fungerede ikke så godt for mig, så jeg skar den ud efter bedste evne, trillede stykkerne til kugler og pressede dem flade i hånden til en diameter på ca. 4-5 cm. De flyder ret meget ud under bagningen, og bliver store og lækre.


20-22 stk.

160 g blødt smør

180 g sukker

70 g farin

2 æg

300 g grofthakkede chokolade

250 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

2 tsk. usødet kakaopulver

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker og farin sammen. Tilsæt 1 æg ad gangen og rør ind imellem. Hak chokoladen. Bland hvedemel, bagepulver, salt og kakaopulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt chokoladen og rør dejen sammen. Tril dejen til en lang pølse i et stykke bagepapir, da dejen er  rimelig fedtet. Det er nemmere at skære stykker af dejen, når den er aflang.
Sæt dejen på køl i 3-4 timer. 
Tag dejen ud og skær 20-22 stykker ud, tril dem til kugler i hånden og tryk dem flade (ca. 4-5 cm i diameter) inden du sætter dem med god afstand på bagepladen, da de flyder lidt ud.

Bag dem i ovnen 15-20 min på 180 grader, hold øje med at de ikke bliver for mørke i kanten.
Tag dem ud og lad dem køle helt af på en bagerist.

Chokolade-cookies

Chokolade-cookies

Skriv til Fru Larsen:

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*