Pelagoniernes vinter-hi

pelagonia pelagonia

Jeg har gennem årene haft pelagonier om sommeren i krukkerne både uden for og i vindueskarmene. Hvert år har jeg endt med at smide dem ud, og købe nye året efter. I år har jeg besluttet at prøve at lade dem jeg har overvintre. Både fordi de faktisk har gjort det rigtig godt, og har været virkelig fine hele sommeren, men også fordi min svigermor har fortalt mig, at hun lader sine overvintre, og de bliver mere og mere overdådige for hvert år. Så nu skal det altså prøves af.

Min plan er lige nu, at jeg tager dem ind fra drivhuset nu i 2-3 uger, så jeg kan nyde den sidste blomstring inden for. Senere vil jeg sætte dem i vores lille vaskerum, hvor der er køligt og en smule lys. Min svigermor sætter sine i kælderen, og giver dem en skvat vand ind imellem i løbet af vinteren. Jorden må ikke være våd, så rådner rødderne. Hun siger, at efterhånden visner planterne helt hen.

I slutningen af februar/starten af marts skal de så klippes ned til 4-5 cm over et “led” eller “knæ”, hvor de vil skyde fra.
Herefter skal de pottes om,  og sættes i et køligt rum med masser af lys. Omkring maj måned, når man er over nattefrosten, kan man så begynde og sætte dem uden for, og huske og gøde dem rigeligt, da de bruger en masse “krudt” på at skyde.

Jeg glæder mig til at se, om jeg kan få det til at fungere, og om de bliver lige så smukke til næste år som de har været i år, eller om det lykkes mig og tage livet af dem i løbet af vinteren.

pelagonia

pelagonia

pelagonia

pelagonia

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*