Projekt tørreplads færdigt :-)

Så blev tørrepladsen færdig, og vi er meget tilfredse med resultatet. Vi holder meget af den rustikke, men enkle stil. Huset er over 100 år gammelt, og er et både solidt og rustikt hus. At lave den tørreplads har været et knoklearbejde, og både manden og jeg har haft ømme arme og værkende rygge, når dagen er sluttet. Men det har været det hele værd.
img_3183

Sådan så pladsen ud inden vi gik i gang. Det havde tidligere været brugt til opbevaring af nogle paller med mursten. Det hvide til venstre er olietanken, som står lige op ad fyrrummet/vaskerummet.

img_3307

Kampstenene til kanterne er hentet på en nærliggende mark, hvor der har været udgravning til en ny stor vej og bro. Der er lagt ukrudtsfilt oven på jorden, inden der lægges bund-sten. De store skærver vi har lagt i bunden er fra den nedlagte togbane, der har gået lige forbi huset, som er et gammelt ledvogterhus. Vi kan godt lide tanken om at genbruge de oprindelige materiale, der er ved og i huset. Det giver en fin sammenhæng i huset og dets omgivelser, og på den måde bevares historien i huset.

img_3342 img_3343

Selve tørrestativet har manden lavet. Det er ganske almindelige trykimprægnerede stolper (de lodrette er 9 x 9 cm, og de vandrette er 7,5 x 7,5 cm) De skal males helt hvide, og der skal sættes wire i de 12 (6 i hver side) øskner som tørresnore. Det giver ret meget tørresnor, men det kan man vel aldrig helt få nok af.
De fine hvide plastikklemmer er fra Ilse Jakobsen, og kan købes i Rema 1000. De er gode og holde på,  og meget diskrete. Når de ikke er i brug på snoren hænger de ved stolperne på wiren der.

 

img_3350 img_3345

 

Det gamle vaskebræt og zink-vaskebaljen passer perfekt til den nye tørreplads ved siden af vaskerummet.
Vi er godt tilfredse med resultatet med vaskepladsen, og har brugt en del tid på at bare kigge og nyde resultatet. Det skal man nemlig huske, når man har knoklet sådan: Det er vigtigt, at man lige træder nogle skridt tilbage, og nyder resultatet af det arbejde man har udført.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*