Hyggelige forberedelser til foråret

Blandede forårsblomsterløg Blandede forårsblomsterløg

September er kalenderårets først efterårsmåned. Samtidig med, at mange blomster og planter takker af for i år, er det også nu der kan forberedes lidt til næste foråret og sommer. Det er nu, der kan plantes, graves, beskæres osv.

Jeg synes, at det er lidt hyggeligt at kunne forberede lidt til næste forår, og jeg glæder mig allerede til at se resultatet om 5-6 måneder.

Du behøver ikke være det store havemenneske for med ret få midler, og på kort tid at forberede lidt forårsblomster i form af påskeliljer, tulipaner og vintergækker i krukker (du kan også vælge krokusløg eller perlehyacinter). Selvfølgelig kan du lægge blomsterløgene i jorden rundt omkring i bedene, men de tager sig også rigtig fint ud i krukker, så du har blomstrende krukker det meste af foråret. Jeg synes, at fordelen ved krukker er, at de er flytbare, så du kan sætte dem, hvor der trænger til lidt farve, og farve er lige præcis hvad vi trænger til efter en grå og kold vinter.

Jeg har valgt tulipanløg i miksede farver – jo flere farver jo bedre. Det samme gælder for påskeliljerne, som jo også findes i flere varianter. Påskeliljeløgene og tulipanløgene har jeg lagt i krukker med pottejord ca. 10-15 cm under krukkens kant. Selvom der står, at de skal lægges med 10 cm i mellem har jeg, som vist på billedet, lagt dem noget tættere, så de står tæt, når de kommer op.
Når påskelilje- og tulipanløgene er lagt har jeg puttet lidt mere jord på inden vintergække-løgene (eller krokus/perlehyacinter) lægges, da de skal ligge lidt tættere på jordoverfladen.
Dæk med endnu et lag jord og vand krukken godt igennem. Sæt krukken i drivhuset eller i en krog i garagen/skuret og vent, og glem alt om den. Den skal ikke vandes før der kommer spire.
I løbet af februar/marts måned vil der begynde at komme små spire gennem jordoverfladen, og nu kan du begynde og vande. Sæt krukkerne uden for, men gerne i lidt ly og læ, indtil de er afklimatiseret.

img_3272

Smukt er det jo, billedet nedenunder er fra dette forår.

IMG_2441

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*