Grønne fingre…eller ej :-)

Jeg er ret fascineret af at kunne skabe noget, sætte et frø, se det spire op til at blive en stor plante eller blomst. Tænk, at man med så få midler kan skabe noget, der vokser op og bærer frugt eller grønsager eller som overøser en med smukke, smukke blomster, det synes jeg er vildt. Min farfar var virkelig god til netop dette. Hvad han har samlet verden over af frø fra forskellige planter og blomster og eksperimenteret med det i hans elskede drivhus er meget imponerende. Store, smukke trompetblomster fra en eksotisk ø, kæmpe bøf-tomater fra USA osv. Han tog omhyggeligt frø fra alle sine blomster og planter  og grønsager hvert efterår, og opbevarede dem vinteren over for at så dem i det tidlige forår. Alle i familien nød godt af farfars grønne fingre, en interesse som jeg har arvet fra ham. Jeg har store planer med haven og drivhuset til næste år. Der skal sås, og dyrkes og ikke mindst spise i stor stil. Køkkenhaven er endnu ikke anlagt, den går jeg i gang med i løbet af efteråret – der skal også sættes bærbuske  og jordbærplanter inden vinteren kommer.

Men indtil jeg kan komme i gang udenfor med mine planer, må jeg eksperimentere lidt i det små indenfor. Jeg har i al beskedenhed forsøgt mig med at lave mit eget avocado-træ. Jeg har pillet skallen af selve kernen fra en avocado og stukket en knækket tandstik ind i kernen, og sat den i et hyacintglas i vindueskarmen. Jeg kigger spændt til den hver dag, glæder mig til der sker noget.
Kernen er dækket halvt med vand, så nu venter jeg i spænding på, at der kommer rødder, så den kan komme i noget jord.

 

IMG_3252

Så er vi i gang med projekt “avocado-træ”.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*