Boganbefaling af “Det år vi gik til begravelser” af Henriette Rostrup

Udgivet 2015 af politikensforlag.dk

“Det år vi gik til begravelser” af Henriette Rostrup handler om Julie fra Kokkedal tager til New York for at skabe sig en ny tilværelse. Hun tager navneforandring til Jewel Temper. Efter kort tid møder hun Amanda, som hun hurtigt flytter ind hos, og som hun udvikler et varmt venskab med. Inden længe bliver Jewel gravid, og beslutter sig for at finde sit eget sted. Hun flytter i sin egen lejlighed, og møder hendes nye underbo er transvestitten Mr. V, som ser det som sin opgave at passe på både Jewel og hendes lille pige NB. NB’s far ved ikke, at Jewel har fået en datter.

Jewel har altid været glad for at skrive små historier, og får hurtigt et job hos den populære agent Mia, der hurtigt giver Jewel til opgave at blive ghostwriter for udbrændte forfattere. Mia sender hende i favnen på den tidligere store forfatter, Scott,  som meget modvilligt skal skrive sine erindringer, og absolut ikke er indstillet på at samarbejde med Jewel omkring dette. Jewel presser på, og med tiden lykkes det hende at få Scott til at åbne sig og fortælle hende en dyb hemmelighed omkring hans forfatterskab.

Efter noget tid i New York får Jewel tilsendt en pakke fra Danmark, fyldt med breve fra hendes mor til hende, som tilsyneladende aldrig blev sendt. Læsning af disse breve sender Jewel tilbage i hendes barndom med en fordrukken mor og en far, der dedikerede sit liv til sit arbejde som kriminalbetjent, og dermed ikke var særlig deltagende i Jewels barndom.

Der bliver gennem bogen rippet op i både Jewels barndomsminder, men hun tvinges også til at træffe nogle store beslutninger omkring hendes datter, NB, og hendes kontakt med hendes far.

Bogen er en virkelig skøn og levende bog, som jeg er glad for jeg har læst. Den er både hyggelig og tragisk, og frem for alt velskrevet. Desuden er den heller ikke helt uden humor og forfatterens personskildringer er lige i skabet.

Jeg kan varmt anbefale denne bog.

 

IMG_2424

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*