Tomatsuppe

Tomatsuppe er både nemt og lækkert. Her har jeg valgt og putte en sød kartoffel i, men man kan sagtens bruge gulerødder, det giver sødme i suppen. Server med et lækkert brød, en klat creme fraiche og lidt frisk basilikum.


2 pers.

1 ds hakkede, flåede tomater

1 ds. tomatpuré

1 stor sød kartoffel

2 løg

3 fede hvidløg

1/2 liter vand

1 boullionterning

1 dl fløde

Tilbehør:

Frisk basilikum

Creme fraiche

Brød.

Fremgangsmåde:

Skræl og skær løg, hvidløg og sød kartoffel ud. Smelt smør i en gryde og steg løgene bløde, gerne 10-15 min ved svag varme, så de bliver søde i smagen. Hæld dåsen med hakkede tomater i gryden sammen med kartoffelstykkerne. Tilsæt vand og boullionterning, og lad suppen simre i 30 min.

Hæld suppen op i en blender sammen med tomatpure og fløde og blend suppen til en ensartet masse. Det gør ikke noget der er lidt stykker kartoffel i, det giver lidt bid.  Hæld suppen tilbage i gryden og varm den igennem ved svag varme. Smag til med salt og peber.

IMG_2275

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*