Boganbefaling af “Wild” af Cheryl Strayed

Udgivet i 2015 af forlaget Lindhardt og Ringhof

“Wild” af Cheryl Strayed har virkelig bidt sig fast hos mig. Jeg synes ganske enkelt, at den var helt fantastisk.

Den handler om Cheyl Strayed, der som ganske ung (22 år) mister sin mor. Dette tab påvirker hende så meget, at hendes ægteskab også begynder at vakle, og ender med skilsmisse fra en mand hun stadig elsker. Hun møder en anden mand, og sammen med ham udvikler hun et stofmisbrug. Cheryl er faktisk ved at falde helt fra hinanden, da hun beslutter, at back-packe langs Stillehavet på Stillehavsruten (Pacific Crest Trail).
Et projekt som hun bruger nærmest ingen tid på at forberede, og som hun med stor energi kaster sig ud i. Tung lastet med “Monster”, som hun døber sin rygsæk begiver hun sig ud på ruten. Hun er tynget af vægten fra “Monster” og af sin manglende forberedelse og viden. Undervejs møder hun forskellige mennesker og de andre vandrere, som hun stifter korte bekendtskaber med, men som får stor betydning for hende. Næsten overalt møder hun stor hjælpsomhed og venlighed.  Naturen udfordrer hende på flere planer, hun går gennem ørkenlignende landskaber, gennem sne og regn, møder både vilde og farlige dyr, som skræmmer hende. I starten af turen overvejer hun meget, om det er den rigtige beslutning hun har truffet. Hele hendes krop smerter, hun har store åbne sår på både fødder og på ryggen, hvor “Monster” gnaver, men hendes stædighed  får hende til at fortsætte.
I takt med at hun tilbagelægger kilometer efter kilometer bliver hendes krop stærkere og stærkere, og hun bliver mere og mere afklaret med hendes situation. Hun lægger ikke kun ruten bag sig, men også hendes tidligere liv. Under turen tænker hun tilbage på sin mors liv og død, hun tænker på sin barndom og på sin eksmand, og i takt med dette læges nogle sår, og hun forenes med de tragedier der ligger i hendes fortid.

Denne bog fortæller læseren/lytteren, at man kan hvad man vil. Jeg har dyb respekt for mennesker, der sætter sig noget for, og gennemfører det. Og det er lige nøjagtigt, hvad Cheryl gør. På trods af hendes manglende styrke og foreberedelse bliver hun stærkere og stærkere gennem turen, både fysisk og psykisk.
Det er en virkelig god bog. Den er spændende skrevet, og flere gange må man trække på smilebåndet over, hvad Cheryl udsættes for, og gyse lidt over de mange gange det er tæt på at gå galt for hende.

Jeg kan anbefale denne bog på det varmeste, og jeg er nødt til at se filmen.

 

IMG_2099

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*