Boganbefaling “Bryd tavsheden” af Linda Castillo

"Bryd tavsheden" af Linda Castillo "Bryd tavsheden" af Linda Castillo

“Bryd tavsheden” af Linda Castillo er udgivet i 2014 af Forlaget Hr Ferdinand

“Bryd tavsheden” er den tredje krimi i Linda Castillos serie med politichef Kate Burkholder, der selv er ud af en amishfamilie, som hun forlod som teenager.

Igen er vi tilbage i den lille by, Paintersmill i USA. En by hvor der lever adskillige amish-familier og almindelige amerikanske familier side om side, men desværre ikke altid i fuld fordragelighed.  Kate og hendes folk kaldes ud til en amishgård, hvor der er fundet 3 omkomne i en gyllebeholder. Umiddelbart ligner det en tragisk ulykke, hvor de er blevet bevidstløse af metangasserne fra gyllebeholderen, og faldet i og druknet. Rutinemæssigt bliver ligene undersøgt af retsmedicineren, som finder tegn på et slag i hovedet på det ene af ligene. Ligene er et amish-ægtepar og en bror til manden. Ægteparret efterlader 4 børn, hvis fremtid nu står i det uvisse. Kate bliver meget påvirket af deres situation, og indleder en stædig efterforskning af sagen.

Samtidig foregår der en del hadforbrydelser imod amish-folk i det lille samfund. Får bliver slået ihjel og en ung mand findes gennembanket på landevejen.

Kate har mistanke om, at der er en sammenhæng mellem disse hadforbrydelser og de tre omkomne i gylletanken, og sammen med statspolitiets efterforsker Tomasetti, forsøger hun at rede trådene ud. Sagen tager dog hurtigt en noget anderledes drejning, og udfaldet er overraskende.

Endnu en gang har Linda Castillo skrevet en fabelagtig og fængslende bog om politichef Kate Burkeholder og den lille landsby Paintersmill. Linda Castillo har en fantastisk evne til at bygge en god historie op, hvor man som læser flere gange tænker: “Nårhhh, ja det er ham eller hende, der har gjort det..” kun for kort tid efter at tænke “nårh, nej det var det så ikke alligevel”. Hun vender og drejer historien og tilsidst sidder man som læser fuldstændig tryllebundet og er nødt til at læse indtil den sidste side er vendt.

Jeg kan kun (igen) anbefale alle og læse disse bøger.

 

Linda Castillo rækkefølge (Kate Burkeholder-serien):

  1. Tvunget til tavshed
  2. Bøn om tavshed
  3. Bryd tavsheden
  4. Meldt savnet
  5. Sidste åndedrag

 

"Bryd tavsheden" af Linda Castillo

“Bryd tavsheden” af Linda Castillo

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*