Tapas eller antipasti

Spanierne kalder det tapas og italienerne kalder det antipasti, små appetitvækkere. De kan serveres som en lille lækker forret, som en indbydende frokost eller som et mellemmåltid med nogle gode venner en lørdag eftermiddag. Jeg har lavet et lille udvalg her, men kun fantasien sætter grænser, når man vil lave den slags retter.


 

Til venstre er ristet ciabattabrød, hvor halvdelen af brødet er smurt med laksemousse og den anden halvdel er smurt med skinkemousse. Det næste er salchicchon-spegepølse (enhver spansk eller italiensk pølse kan bruges her) med peberrod og timian sennep (en sød sennep med en smule bid på tungen).

Ved siden af er der oliven og små focaccine-brød (købt færdige) med olivenolie. I skålen er der grøn pesto. De små pakker til sidst er mozzarella-kugler pakket ind i bresaola og kapersbær.

Desuden kan man lave en lille osteanretning med almindelig skæreost, der skæres ud i bjælker, en god hårdost fx. Primadonna eller en grana padona, ligeledes skåret ud i skiver med en god marmelade til og lidt friske druer. Som sagt er det kun fantasien der sætter grænser.

Sæt en masse små skåle med forskellig slags pesto og tapenade, som man kan smøre på noget ristet rugbrød, ciabattabrød eler focaccine-brød.

Der er flere muligheder, man kan vælge at portionsanrette det som til venstre nedenfor her, eller anrette samme ret på en skiferplade eller fad og sætte dem midt på bordet til fællesspisning.

 

IMG_1466

IMG_1482

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*