Boganbefaling: “Stadig Alice” af Lisa Genova

Min søster anbefalede faktisk filmen “Stadig Alice” til mig. Hun synes den var helt fantastisk. Nu er man jo ikke en læsehest for ingenting, så jeg skyndte mig selvfølgelig at anskaffe mig bogen, og hold da op…Den var læst på en dag.

Bogen handler om Alice på 50 år, som er ansat som professor på Harvard. Hun er gift, og børnene er flyttet hjemmefra. Alice oplever, at hun stille og roligt glemmer banale små ting, men tilskriver det stress i første omgang. Efterhånden bliver forglemmelserne større og større, hun kan pludselig ikke finde hjem en dag, hun er ude på sin vante løberute, hun glemmer en vigtig forelæsning med hende som fordragsholder og flere og flere situationer, hvor hun føler sig desorienteret. Alice er mildest talt rystet og vælger at opsøge en læge, og hun får konstateret præsenil Alzheimer. Alice kæmper nu en daglig kamp for at holde sammen på sit liv, og prøver på sin egen måde at overvinde sygdommen, der langsomt fortærer hendes hukommelse.

Jeg blev simpelthen så grebet af den her historie, den er så tragisk, men er skrevet med et glimt i øjet, og der er mange små scener i bogen, hvor man trækker lidt på smilebåndet. Den mere tragiske side er, at man som læser kommer til at tænke over, at det her kan ske for os alle, og at Alzheimers er en frygtelig sygdom, både for patienten selv, men bestemt også for de pårørende. Lisa Genova skriver så fængslende.

Læs den. Den er fantastisk. Lisa Genova skriver så fængslende.

IMG_1390

Udgivet 2009 af Forlaget Cicero

Print Friendly, PDF & Email

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Boganbefaling: “Et helt nyt liv” af Lisa Genova | frularsen.nu

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*