Bagt kartoffelmos

Ind imellem er det rart med en afveksling fra den traditionelle kogte kartoffel. Bagt kartoffelmos kræver en lille smule mere tilberedning, men er til gengæld rigtig lækkert som tilbehør til aftensmaden. Den kan laves i et ildfast fad eller portionsanrettes i en lille ramekin, som jeg har gjort her.


4 pers

4 bagekartofler

50 g smør

Lidt mælk

Salt

Et par kviste timian

25 g revet parmesanost

1 æggeblomme.

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kog dem indtil de er bløde. Mos dem med en røremaskine med piskeris, men smørret tilsættes. Put lidt mælk i ad gangen, ikke for meget så bliver kartoffelmosen tynd og sej. Tilsæt salt efter smag. Put til sidst æggeblommen, parmesan og timian i. Hæld kartoffelmosen i et ildfast fad eller i ramekiner.

Sæt det i ovnen i 10-15 min på 200 grader. De er færdig, når de er gyldne på toppen.

IMG_1349

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*