Foccacia brød – langtidshævet

Dejen til dette brød er langtidshævet i køleskabet. Samtidig er den lynhurtig at samle i en skål med en stor ske eller dejskraber. Den kan sagtens samles om morgenen i en hurtig vending og sættes i køleskabet, så er den klar til at komme i ovnen, når man kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen.


4 dl lunken vand (ca. 35 grader)

1,5 tsk groft salt

25 g gær

250 g durummel

300 g hvedemel

1 spsk. honning

1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, honning og olivenolie. Rør durum-melen i og tilsæt lidt efter lidt hvedemelen. Dejen skal være våd, når den sættes til hævning. Læg husholdningsfilm på dejen, og sæt den i køleskabet 6-7 timer. Den kan også hæve på køkkenbordet den halve tid.

Når hævetiden er gået røres dejen let igennem.  Form et brød. Pensl med olie og drys salt på.

Kan evt. pyntes med rosmarin eller anden krydderurt.

Bages i forvarmet ovn 220 grader i  ca. 25 min. Bank på bunden af brødet. Hvis det lyder hult er brødet færdigt.

Lad det køle lidt inden servering.

IMG_1308

Print Friendly, PDF & Email