Grydebrød

Dette brød er så lækkert og nemt at lave. Jeg har bagt det flere gange i forskellige varianter, både hvor jeg har lavet det lidt sødere ved at tilsætte sukker eller honning, men også hvor jeg har lavet en grovere udgave med fuldkornsmel eller rugmel. Der har jeg erstattet 1/4 af hvedemelen med det grovere mel.Brødet fungere ligeledes perfekt som madbrød til aftensmaden.


1 brød

625 g mel

5 dl vand

2 tsk salt

1 klump gær på størrelse med en ært.

Fremgangsmåde:

12 timer før/eller dagen før:

Opløs gæren i vandet og tilsæt mel og salt. Rør dejen til den er ensartet. Træk film hen over skålen og lad dejen stå i stuetemperatur og hæve.

Efter 12 timer/eller dagen efter:

Hæl dejen ud på et meldækket bord og fold den 2-3 gange. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve 2 timer mere.

1 1/2 time efter sætter du støbejernsgryden ind i ovnen og tænder for 250 grader. Her skal gryden stå og blive godt gennemvarm, i hvert fald 1/2 time (hvis den ikke er ordentlig varm, kan brødet være svært at få ud, når det er færdigt).

Når gryden er varm, tager du den ud og hælder dejen over i. Læg låget på og sæt gryden tilbage i ovnen på 250 grader. Efter 1/2 time tager du låget af, skruer ned på 230 grader og lader brødet bage i 15 min. mere.

Tag gryden ud, og hæld brødet ud på en rist, hvor det kan køle lidt af.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Oksekødssuppe med sur-/sød sovs | frularsen.nu

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*