Kylling Marbella

Kylling Marbella Kylling Marbella

Denne ret er fantastisk, og kan bruges både som gæstemad og som et lille pift til hverdagen. Retten er en spansk inspireret ret. Jeg har dog modificeret den lidt og tilsat lidt fløde i sovsen for at give den lidt fylde. Selve kyllingen marineres dagen før, og kan hurtig smides i ovnen aftenen efter.


4 pers.

1 stk. kylling 1200-1300 g

2 fed hvidløg

2 spsk. oregano

2 tsk. groft salt

lidt peber

4 stk. laurbærblade

1 dl rødvinseddike

1 dl hvidvin

40 g kapers

Desuden:

2 dl hvidvin

2 dl brun farin

2 dl fløde

300 g ris (Basmati)

Fremgangsmåde:

Dag 1: Bland rødvinseddike, 1 dl hvidvin, hvidløg, salt, peber, laurbærblade, oregano og kapers i en stor frysepose. Parter kyllingen i 4 dele. Kom kyllingen ned i posen til marinaden og vend lidt rundt på posen indtil marinaden har fordelt sig lidt på kyllingen. Klem luften ud af posen og luk den til. Læg kyllingen på køl, og vend den ind imellem.

Dag 2: Fordel posens indhold i et ildfast fad, kyllingestykkerne skal lægge med skindsiden opad. Hæld 2 dl hvidvin og fløde ned mellem kyllingestykkerne. På hver kyllingstykke fordeles den brune farin.

Sæt hele herligheden ind i ovnen på 200 grader i 50 min.

Kog risene.

Server med ris, en let salat og evt. brød til.

Kylling Marbella

Kylling Marbella

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*