Boganbefaling: “Det burde du have vidst” af Jean Hanff Korelitz

Grace Sachs er gift med den charmerende og succesrige børnelæge Jonathan. Grace og Jonathan lever på Upper Manhattan og omgås mange andre succesrige og velhavende mennesker. Sønnen Henry, som er 12 år gammel, går således også på den “rigtige” privatskole, hvor ikke hvemsomhelst har deres børn gående. Grace selv er psykoterapeut med sin egen klinik, og står tillige overfor en udgivelse af en selv-hjælpsbog, som hun har skrevet ud fra de erfaringer, som hun har gjort sig i sin klinik. Denne bog lægger op til, at man som kvinde burde kunne forudse, hvad der kommer til at ske i ens parforhold, hvis man følger sin intuition og mavefornemmelse for den mand, man indleder forholdet med. Ironisk nok står Grace selv pludselig i en situation, hvor hun stiller sig selv spørgsmålet, om hun har lyttet til sin intuition, da hun for 18 år siden mødte sin mand.

Graces verden vendes nemlig på hovedet, da en kvinde  som har barn på Henrys skole bliver myrdet og Jonathan forsvinder sporløst. Dette bliver starten på en svær periode for Grace, hvor hun bliver klar over, at intet var som hun troede, og at den mand hun var gift med i virkeligheden har levet en tilværelse, som hun ikke kendte noget til.


 

Hvis man er begejstret over en bog som Gillian Flynns “Kvinden der forsvandt”  vil “Det burde du have vidst” falde i god jord. Historien er bygget godt op, og læseren bliver ført ind i en snobbet verden, hvor det gælder om at have den “rigtige” adresse, “rigtige” arbejde, børnene skal gå i den “rigtige” skole og have den “rigtige” interesse. Som læser trækker man lidt på smilebåndet af den måde denne verden er karakteriseret på. Med eet vender historien dog, og man bliver revet med i, hvordan Graces perfekte liv stille og roligt falder fra hinanden, og hvordan hun bygger sig selv og sin tilværelse op igen.

Hvis man forventer en bloddryppende krimi bliver man skuffet. Dette er en bog, hvor man bliver hvirvlet ind i en verden, der viser sig at være et fatamorgana. En god bog til den læser, der kan lide at der bygges en god historie op, og hvor der hen mod slutningen bindes en fin sløjfe uden løse ender.

Udgivet fra Gads Forlag 2015

Genre krimi

Print Friendly, PDF & Email