Ølkage

Ølkage Ølkage med masser af smør og en kop kaffe

Jeg har aldrig før bagt ølkage, var vist ikke helt klar over, at der overhovedet eksisterede den slags.
Faldt over en opskrift på nettet, som naturligvis skulle afprøves. Det er en vildt hyggelig kage (hvis der overhovedet er noget, der hedder det), hvor duften fra krydderierne hurtigt breder sig i huset, og fremkalder lidt julestemning, selvom det kun er november! Nu er vi kun to i husstanden efter, at børnene er flyttet hjemmefra, og uanset hvor stor vores søde tand er, tror jeg nu ikke, at vi kan spise hele kagen selv. Derfor har jeg gavmildt delt ud af kagen til vores søde naboer og mine forældre.
Smagen skuffer bestemt heller ikke, og smager i den grad også af julens krydderier. Nyd den med et tykt lag smør (læs tandsmør) til en kop kaffe eller the, måske endda som et sødt indslag på morgenbordet/brunchbordet i tiden op til jul – det kunne jeg ihvertfald godt finde på 🙂


 

500 g hvedemel

400 g brun farin

2 tsk natron

2 tsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt nellike

1/2 tsk stødt allehånde

3,75 dl hvidtøl

 

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, hæld øllen i. Rør dejen til den er helt jævn, og fordel den derefter i en rugbrøds- eller sandkageform, som enten er beklædt med bagepapir eller smurt godt med smør. 

Bag kagen i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 60 minutter, stik en strikkepind i for at se, om den er færdigbagt. 

Tag ølkagen ud af ovnen og hæld den ud på en bagerist, hvor den skal afkøles. 

Server den i skiver med riiiiiiigeligt med smør.

Kagen kan sagtens holde sig i nogle dage pakket godt ind i en pose eller svøbt i bagepapir ved stuetemperatur. 

Ølkage

Ølkage med smør – mums!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*