Galopkringle med æblestykker

Galopkringle Galopkringle

Ind i mellem kan det jo komme over selv den bedste at få lyst til lidt lækkert til eftermiddags- eller aftenkaffen 😉 Denne kringle er lynhurtig at bage, da det ikke er en gærdej. På under en time har du en både lækker og let kringle, som du kan servere for familien eller vennerne. Oprindelig er der rosiner og sukat i kringlen, men jeg kan bedre lide den med små æblestykker. Du kan også putte små stykker marcipan eller chokolade i, det bliver den bestemt ikke ringere af. 


6-8 pers.

2 æg

125 g blødt smør

50 g sukker

1 tsk kardemomme

1 1/4 dl sødmælk

1 skrællet æble i tern

250 g hvedemel

2 tsk bagepulver

Pynt: 

Perlesukker og hasselnøddeflager

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader. 

Pisk æggene sammen i en lille skål. Tilsæt det bløde smør, sukker og kardemomme. Rør det godt sammen. Rør æblestykkerne i dejen. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen til den er helt ensartet. 

Tegn en cirkel fra en middagstallerken på et stykke bagepapir. 

Fordel den lidt våde dej i en krans i cirklen. Drys med perlesukker og hasselflager. 

Bag kringlen i ovnen i 20-25 min. 
Server den lun til kaffe eller the.

Galopkringle

Galopkringle

GemGem

GemGem

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*