Efterårets forberedelser giver resultat

Smuk, lyserød tulipan Smuk, lyserød tulipan

I efteråret satte jeg forskellige blomsterløg i nogle potter, både påskeliljer, tulipaner samt nogle vintergækker i de mindste krukker, læs indlægget fra efteråret her: Hyggelige forberedelser til foråret. Jeg fyldte jord i nogle potter, fordelte de blandede blomsterløg og dækkede dem med jord. Jeg har blandet løgene i krukkerne, men du kan naturligvis godt vælge at sætte påskeliljer i en krukke, tulipaner i en anden osv. Det kan også bliver superfint. Nå, men efter løgene var lagt i jorden blev de vandet godt igennem, og sat i drivhuset frem til februar. I februar måned satte jeg dem udenfor, og sørgede for, at de fik vand (som jo ikke er noget problem her i DK med al den regn!). I løbet af de sidste par måneder har de stille og roligt vokset sig store og fine, og jeg har plukket en smule ind til buketter, men de er nu smukkest i krukkerne i haven. Jeg har masser af tulipaner, perlehyacinter, påskeliljer osv. i mine bede, men krukkerne kan jeg jo flytte rundt i haven, som det passer mig.

Planen er nu, når de er færdigblomstret, og bladene har lagt sig ned at plante hosta-planter i, så kan de afløse blomsterne i sommer, og forhåbentlig kommer der igen til næste forår påskeliljer og tulipaner.

 

Blandede forårsblomsterløg fordeles i jorden i krukkerne

Blandede forårsblomsterløg fordeles i jorden i krukkerne

 

 

Påskeliljer og tulipaner i al deres skønhed

Påskeliljer og tulipaner i al deres skønhed

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*