Æblekage-lagkage

Æblekage-lagkage

Ind imellem er det simple overraskende godt, og det er præcis sådan det forholder sig med denne lagkage. Det er faktisk bare en gammeldagsæblekage “bygget” op på en kagebund. Den smager dejligt, og kan også  varieres med rabarbergrød, jordbærgrød eller andet med de sprøde, søde makroner, chokolade og hasselnøddekrokant. 


1 tyk lagkagebund

1/4 liter piskefløde

Vaniljesukker efter smag

25 g hasselnødder

20 g sukker

500 g æblemos

50-75 g knuste makroner

100 g grofthakket mørk chokolade.

Fremgangsmåde:

Start med at lave hasselnøddekrokanten: Smelt sukkeret i en gryde til flydende karamelmasse. Hæld hasselnødderne i og rør rundt. Hæld massen ud på et stykke bagpapir og lad det køle af. Hak det groft med en savtakket kniv. 

Læg derefter lagkagebunden på et fad. Fordel æblebunden. Hæld de knuste makroner ud over (jeg knuser dem bare i hånden, så der er lidt større stykker ind imellem, det giver lidt “bid”). Tag halvdelen af den grofthakkede chokolade og drys ud over makronerne. 
Pisk fløden til flødeskum og fordel den ud over kagen (jeg har sat flødeskummen i små klatter med en sprøjtepose med en stor stjernetyl)

Til sidst drysses krokanten og resten af den hakkede choklade ud over kagen. Sæt kagen i køleskabet mindst et par timer, så den lige “sætter” sig lidt. 
Server den kold.

Æblekage-lagkage

Æblekage-lagkage

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*