Boganbefaling af “Dybet” af Michael Katz Krefeld

"Dybet" af Michael Katz Krefeld "Dybet" af Michael Katz Krefeld

”Dybet” af Michael Katz Krefeld udgivet 2016 af forlaget Lindhardt og Ringhof er 5. bog i serien om privatdetektiven Thomas Ravnholdt, også kaldet Ravn.

Ravn bor fortsat på sin husbåd, Bianca, med sin engelske bulldog, Møffe. Hans lille detektiv-bureau går fint, og størstedelen af hans sager drejer sig om at afsløre utro ægtepartnere for hans kunder, en meget fredelig beskæftigelse med gode penge.

Han opsøges af en ung mand, der beder om hjælp til at finde sin skolekammerat, Kasper, og det er ikke i håbet om en lykkelig genforening. Den unge mand, Morten, er tidligere dømt og straffet for mordet på en lille pige, som han sammen med Kasper pinte og torturerede ihjel. Efter dommen mistede de to dømte drenge kontakten med hinanden, men Morten har nu en stærk mistanke om, at Kasper står bag en række bestialske mord. Både Morten og Kasper blev lagt for had efter mordet på den lille pige, og indgik begge i et vidnebeskyttelsesprogram, så Morten har ingen ide om, hvor Kasper befinder sig eller hvad han hedder.

Ravn er langt fra overbevist om, at Morten har rent mel i posen, og nægter i første omgang at hjælpe ham. Først da Morten aflevere en konvolut fyldt med avisudklip og lign. får Ravn kigget nærmere på sagen, og der tegner sig et billede af en iskold morder, der piner sine ofre ihjel udelukkende for sin egen fornøjelses skyld.

Ravn og Morten forsøger nu sammen at finde Kasper. Samtidig begynde den endnu uopklarede sag om Ravns kæreste, Evas død at røre på sig igen, og Ravn tvinges mentalt tilbage til den svære tid med sorg, vrede og afmagt, som han oplevede i forbindelse med hendes voldsomme død. Han bliver kontaktet af Karminsky, som formodes at stå bag mordet, og der kommer nye oplysninger i sagen, som han skal forholde sig til og undersøge.

Igen har Michael Katz Krefeld skrevet en forrygende krimi, og jeg personligt synes, at det er den bedste i rækken, som alle er gode. Den fangede mig fra side 1, og jeg læste bogen med dirrende fingre, mens jeg bladrede mig igennem den. Den er fængslende, rystende, maveknuende spændende. Jeg kan kun anbefale den. Man behøver ikke at have læst de foregående krimier i Ravn-serien, men det er klart en fordel for at få hele historien omkring Ravn og de andre personer i bogen.

"Dybet" af Michael Katz Krefeld

“Dybet” af Michael Katz Krefeld

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*