Æble-crumble

Æble-crumble med creme fraiche Æble-crumble med creme fraiche

Æble-crumble kan laves i en hurtig vending, og er derfor helt genial, hvis man pludselig får gæster eller bare har lyst til lidt lækkert. Vi fik den i går, hvor solen første gang i lang tid skinnede, og kaffen med æble-crumble blev indtaget i haven ved siden af vores nybyggede hønsehus med de nyanskaffede høns, der gokkede og skrabede i jorden rundt om os (mere om det i et senere indlæg). Jeg havde blandet lidt cremefraiche med vaniljesukker til æblecrumble-kagen, men hvis man foretrækker flødeskum eller har lidt vaniljeis, er det også lækkert. 


4-6 pers.

6-7 æbler skåret i både eller tern med skræl

2 spsk farin

1 spsk. kanel

Lidt smør til at smøre fadet med.

Crumble:

150 g havregryn

100 g mel

50 g groft hakkede hasselnødder eller hasselnøddeflager

75 g sukker

1 tsk kanel

150 g blødt smør.

2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Skær æblerne i både eller tern og vend dem i farin og kanel. Hæld dem ud i et smurt ovnfast fad. 

Bland sukker, kanel, vaniljesukker, grofthakkede hasselnødder/hasselnøddeflager, mel og havregryn i en skål. Smuldre smørret ned i og rod det sammen med hænderne til en smuldredej – det behøver ikke være helt ensartet. Fordel det over æblerne

Bag kagen i ovnen på 180 grader i 40-45 min. 

Lad den køle en smule, men server den lun.

Æble-crumble med creme fraiche

Æble-crumble med creme fraiche

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*