Vandbakkelser med vaniljecreme

Vandbakkelse med vaniljecreme Vandbakkelse med vaniljecreme

Vandbakkelser kan være et knald eller fald projekt for mange, men når de lykkes er de jo helt fantastiske, og kan fyldes med alverdens lækkerier. Jeg har lavet en vaniljecreme og rørt den op med flødeskum, og fyldt det  i  vandbakkelserne. Desuden er der jordbærsyltetøj i. Denne portion er til 6 stk, og de bliver ret store (knytnæve-størrelse), så man kan godt lave dem lidt mindre og evt. lave 8-10 stk. i stedet. 


Vandbakkelser:

1,5 dl vand

75 g smør

1 tsk. sukker

75 g hvedemel

3 små æg

Fremgangsmåde: 
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). 

Kog vand og smør op i en kasserolle. Tilsæt salt, sukker og mel under omrøring. Rør det godt igennem et par minutter på varme. Lad dejen køle lidt. Pisk æggene sammen, og tilsæt dem i dejen lidt ad gangen, mens du rører. Dejen skal ende med at blive blød og blank.

Sæt med to skeer 6 klatter dej på en bageplade med bagepapir. Sæt dem med god afstand, da de hæver ret meget under bagningen. 

Bag vandbakkelserne i ovnen i 30 min. Ovndøren må ikke åbnes de første 20 min, da vandbakkelserne så falder sammen. Når der er gået 30 min. tages en ud af ovnen, hvis den falder sammen, sættes den forsigtigt tilbage i ovnen og bager lidt længere. Holder den faconen tager du resten ud af ovnen til afkøling.

Vaniljecreme:

3 dl mælk

3 æg

3 spsk. hvedemel

4 spsk sukker

korn af 1 vaniljestang.

1/2 liter piskefløde

Fremgangsmåde:

Hæld alle ingredienserne i en gryde og pisk dem sammen. Bring cremen i kog under konstant omrøring. Lad den koge igennem og tykne. Hæld creme over i en plastikskål, og læg husholdningsfilm helt ned på cremen, så den ikke danner skorpe. Sæt cremen til afkøling i køleskabet.

Pisk fløden til flødeskum og rør halvdelen sammen med den afkølede creme. Den anden halvdel bruges til at pynte med i kanten af vandbakkelserne.

Så skal vandbakkelserne samles og fyldes:

Skær vandbakkelserne over på midten, og læg en klat syltetøj i midten af bunden. Herefter lægges 2 spsk vaniljecreme oven på syltetøjet. 
Hæld flødeskummen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt rundt i kanten på bunden uden om vaniljecremen.
Læg vandbakkelseslåget på. 

Pynt med glasur og lidt krymmel.

Vandbakkelse med vaniljecreme

Vandbakkelse med vaniljecreme

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*