Boganbefaling af “Næste stop Rosengädda” af Emma Hamberg

"Næste stop Rosengädda" af Emma Hamberg "Næste stop Rosengädda" af Emma Hamberg

“Næste stop Rosengädda” af Emma Hamberg udgivet 2013 af Forlaget Aronsen er den første bog i en trilogi. 

Det er en rigtig hyggelig bog med nogle skønne personer og en både sød og morsom historie. 

Tessan lever en triviel tilværelse, hvor hun absolut ikke trives. Hun arbejder i den lokale grillbar, er gift med sin ungdomskæreste, Lebbe og har et noget anstrengt forhold til sin kontrollerende mor, der aldrig har været tilfreds med Tessan. Tessan er mildest talt ved at gå ud af sit gode skind, og bruger adskillige timer i sit garderobeskab, hvor hun ryger cigaretter, og prøver at holde sammen på sig selv og sine frustrationer over sit liv. Hun beslutter sig for, at det skal være slut, og at hun vil rejse væk. Men ved ikke helt hvor hun vil rejse hen, men det afholder hende ikke dog fra at tage afsted, bare væk…
Bror en en 13-årig frankofil ung mand, der bor hos sine forældre, hvis ægteskab skranter. Bror føler på mange måder utilpasset og udstødt. Desuden er han af den overbevisning, at det er ham der er årsag til forældrenes ægteskablige problemer, og synes derfor, at de trænger til noget tid uden ham. Han bilder dem ind, at han skal på sejlerskole en måned i sommerferien, og forældrene skal derfor rejse til USA alene, og få styr på deres ægteskab.
Bror finder en gammel annonce, der handler om et sted i Stockholm hos en kvinde, der hedder Jane. Et sted hvor skadede og forladte dyr kan indbringes til kærlig pleje og omsorg. Dette opfatter Bror som en tegn; det må være det perfekte sted for ham – et sted, hvor uønskede væsner kan leve og restituere. Han pakker og tager afsted. 

Både Bror og Tessan havner således hos Jane i Stockholm, der som sagt tager sig af forladte dyr. Hun lever en bohemeagtig tilværelse, og tager tingene som de kommer. Alle er velkomne hos hende, både dyr og mennesker. 
Bror og Tessan trives hos Jane, og hver især finder de hver deres vej i livet med både forelskelse og troen på, at der er brug for dem. 

Jeg synes, at det er en rigtig sød bog med nogle skønne og finurlige personer. Historien er både lidt komisk og pudsig, og så er den fortalt i en let og munter tone. Absolut værd at læse.

Denne dejlige bog er nr. 1 ud af 3, og jeg glæder mig til at læse nr. 2 “Hjerte i brand”.

"Næste stop Rosengädda" af Emma Hamberg

“Næste stop Rosengädda” af Emma Hamberg

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*