Lidt drivhus-oprydning

Hygge i drivhuset Jeg har sat nogle lanterner op hist og pist i drivhuset, som kan tændes, når jeg går og roder derude eller sætter mig og nyder en kop kaffe

Vi har jo haft et lunt og lækkert efterår, og jeg har elsket det. Det har været skønt at kunne nulre rundt i haven så sent på året. Min køkkenhave er fortsat under udgravning, det er virkelig hårdt arbejde, og jeg er jo ikke tyve år længere, så det tager sin tid at få flyttet græsset væk fra køkkenhaven og til de bare områder på græsplænen foran huset. Efter nogle dage med frost og sne, har projektet også stået lidt stille, men det løber jo heller ingen steder – der er trods alt et par måneder eller flere til foråret  kommer, hvor jeg skal bruge køkkenhaven. 
Nå, men det korte af det lange er, at jeg ikke har fået ryddet op i det drivhus før nu – og det var godt nok tiltrængt. Selvom det ikke er særligt stort, men derfor skal jo alligevel lige ryddes op og ordnes, så det også er klar til foråret. Der står den mest gavmilde og frodige vin-plante, der bærer de sødeste, helt mørkerøde vindruer. Den er nu faldet noget sammen pga. frosten, og skal nu skæres helt tilbage helst i november måned. 
Derudover skal der ryddes op i diverse lerpotter og forskelligt andet, som bare er blevet parkeret i drivhuset i løbet af sommeren og efteråret. Havebænken vil jeg også gerne have ind og stå vinteren over, så den bliver skånet lidt for vinterens vejr.

Drivhuset før oprydning

Drivhuset før oprydning med alskens ting og sager.

 

Trænger til oprydning

Før oprydning: Der er fyldt godt op med alt muligt i drivhuset. Trænger i den grad til oprydning

 

Efter oprydningen

Efter oprydningen: Den hvide havebænk er kommet i ly for vinterens vejr i drivhuset, og vil helt sikkert også blive brug til at tage en kop kaffe på i ly for vind og vejr

 

Efter oprydning

Så er drivhuset blevet helt fremkommeligt. Krukkerne til højre er forårskrukkerne, som jeg har lagt forskellige forårsløg i. De står nu og hygger sig i drivhuset.

 

Potteklar

Så er der kommet lidt mere styr på de tomme potter. De er børstet og vasket af indvendig, så de er klar til foråret.

 

Laurbær-busken

Den opstammede laurbær er også sat i ly i drivhuset, og pynter så fint med sin grønne krone

Vinstokken kan anes bag den opstammede laurbær. Den er skåret godt tilbage til ca. 60 cm høj, men den skal nok komme stærk igen til næste år. 

Jeg elsker det drivhus, elsker at opholde mig i dette lille univers, mens regnen trommer på taget og vinden suser udenfor og jeg kan gå og pusle med forskellige små-projekter. Jeg har sat lidt lanterner med stearinlys hist og pist, som kan tændes, når jeg går og roder i drivhuset med omplantninger, juledekorationer osv. Eller hvis jeg sætter mig, og drikker eftermiddagskaffen på bænken, så bliver det da ikke bedre 🙂

SKRIV TIL FRU LARSEN:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*