Nem pære-tærte (inspireret af Den store bagebog 2)

Pæretærte med hasselnøddekrokant Pæretærte med hasselnøddekrokant

Efterårets overdådighed af pærer og æbler giver jo en lyst til at bage en masse skønne kager og lign. med disse frugter. Danske æbler og pærer er efter min mening verdensklasse, og når vi nu har så gode råvarer herhjemme, synes jeg også, at vi skal bruge dem bagning og madlavning. Denne tærte har jeg fundet opskriften på i Den store bagebog 2, men jeg har lige tilføjet lidt lækker hasselnøddekrokant på toppen og givet dejen lidt stødt ingefær, som giver en dejlig smag. Jeg har bagt den i en springform, men man kan sagtens bage den i en bradepande og fordoble portionen.


200 g hvedemel
100 g blødt smør
100 g sukker
1 æg
1 knivspids salt
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
0,5 tsk stødt ingefær
0,5 dl mælk

På toppen:
2 skrællede pærer skåret i tynde skiver.

Hasselnøddekrokant:
20 g hasselnødder
50 g sukker

Fremgangsmåde:

Start med at lave krokanten: Hasselnødderne ristes i ovnen på 200 grader i ca. 10 min. Tag dem ud og nulre skallen af i et viskestykke. Varm sukkeret op i en gryde, så det bliver til en karamelmasse – pas på det ikke brænder på, det går ret hurtigt.. Tilsæt de afskallede hasselnødder i karamelmassen og rør godt rundt. Tag det af varmen og hæld massen ud på et stykke bagepapir. Glat det lidt ud og lad det køle af. Når det er kølet af hæld det i en pose og knus det med en kødhammer.

Rør smør og sukker sammen, tilsæt ægget og mælk og rør. Bland mel, salt, vaniljesukker, bagepulver og ingefær. Hæld melblandingen i dejen og rør den hurtigt sammen. 
Hæld dejen i en smurt springform. Fordel pære-stykkerne på toppen i et mønster. Sæt kagen i ovnen på 200 grader i 30 min. Efter 20 min. kan du hælde lidt hasselnøddekrokant på og sætte kagen tilbage i ovnen og bage færdig.

Hæld krokanten ud over kagen de sidste 10 min.

Server kagen med vanilje-is, flødeskum eller creme fraiche med lidt vaniljesukker. 

Pæretærte med hasselnøddekrokant

Pæretærte med hasselnøddekrokant

SKRIV TIL FRU LARSEN:

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*