Grove scones med nødder og rosiner (inspireret af Femina)

Grovscones med nødder

Når man nu har inviteret en gammel, kær veninde på kaffehygge en dag, hvor man lige skal sove lidt efter en nattevagt, og samtidig gerne vil kunne sætte noget på bordet, når hun kommer, skal det være noget nemt, hurtigt og lækkert. Brød og boller var udelukket, da det skal hæve for længe ad flere omgange, hvis det skal være ordentligt. Kage var en mulighed, men eftersom min veninde ville komme omkring frokosttid, synes jeg at det skulle være noget “mad”-agtigt vi skulle have. Efter lidt søgen fandt jeg denne dejlige og hurtige opskrift på grove scones med nødder og rosiner. Man kan undlade rosinerne eller putte lidt små stykker tørret frugt i i stedet, det giver lidt sødme. Alternativt kan man bruge chokoladestykker, hvis man synes. Scones skal normaltvis helst spises lune, da de har lidt tendens til at blive tørre, når de er kolde, men det gælder ikke helt for disse grove scones – de smager lige så forrygende som kolde med lidt smør på og en klat marmelade.


12 stk.

150 g hvedemel

150 g grov rugmel

1 spsk. bagepulver

1/2 spsk. natron

1/4 salt

1 spsk. sukker

75 g koldt smør

100 g rosiner (tørret frugt eller chokolade)

75 g grofthakkede hasselnødder

1 æg

2 dl yoghurt natural

Æg eller mælk til pensling.

Fremgangsmåde:

Hæld de tørre ingredienser i en skål (ikke rosiner og nødder), og bland det rundt. Skær smørret ud i små tern og smuldr det godt ind i de tørre ingredienser. Hæld rosiner og nødder i og rør det let sammen. Rør æg og yoghurt sammen og saml hurtigt dejen på køkkenbordet til en fast masse, den skal ikke æltes. Pres eller rul den ud, så den er ca. 3-4 cm høj og udstik scones med en udstikker eller et glas i passende størrelse. Placer dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med æg eller mælk.

Bag dem straks i ovnen på 225 grader midt i ovnen ca. 10-12 min eller til de tager farve. Lad den køle en smule og server dem med koldt smør og evt. lidt marmelade.

Grovscones med nødder og rosiner

Grovscones med nødder og rosiner

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*