Gammeldags oksesteg i ovnen

Gammeldags oksesteg Gammeldags oksesteg

En gammeldags oksesteg kan man næsten ikke gå fejl af. Det er noget, som langt de fleste kan lide, derfor var den oplagt at lave, da alle børnene kom hjem og spiste en aften. Samtidig er en af de retter, som passer sig selv mere eller mindre når den først er sat over, så er der også tid til at få hygget og snakket med gæsterne.  Jeg valgte at bruge denne opskrift, hvor oksekødet har stået og små-simret i ovnen.  Jeg brugte oksespidsbryst, men man kan også bruge oksebov, tyksteg eller tilsvarende kalv. Det er vigtigt, at der er fedt på og i kødet, det giver smag og gør kødet mørt. Put masser af grønsager, krydderurter og lignende i, så får du en helt fantastisk sovs til. Denne steg serverede jeg med kogte kartofler, gulerødder og broccoli.


4 pers.

1200 g oksespidsbryst, tyksteg eller bov.

4 gulerødder

2 løg

1 porre

1 stang selleri

3-4 laurbærblade

4 kviste rosmarin og/eller timian

1 bouillion-terning

Vand

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 150 grader.

Brun kødet godt af i en gryde eller en stegepande. Læg det i bunden af en gryde der må gå i ovnen eller et ildfast fad med låg.
Vask, skræl og skær gulerødder, løg, porre og selleri ud i grove stykker og skyl krydderurtekvistene, og læg hele molevitten ned omkring kødet i gryden. Hæld vand ved, så det dækker 2/3 af kødet. Tilsæt bouillion-terningen.
Sæt det i ovnen i 2-2,5 timer.

Tag kødet op og pak det ind, så det holder sig varmt.

Si resten af indholdet fra gryden, så du har skysovsen tilbage. Hæld den i en gryde og tilsæt fløde og jævn den. Smag den til med ribsgele og salt og peber,

Server kartofler og de grønsager til, som du synes.

Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg

Print Friendly, PDF & Email

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Tilbehør Til Gammeldags Oksesteg – AKAPHP

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*