Aioli

Aioli er en mayonaise med hvidløg. Den er nem og røre sammen, og smager fantastisk, både som dyppelse til pommes frites eller på pålæg på rugbrødet, evt. som her på en kartoffelmad med lidt ristede pinjekerner og dild.

Det er vigtigt at tage ingredienserne ud af køleskab en times tid før du rører det sammen, så det har samme temperatur.


2 æggeblommer

1 tsk dijonsennep

1,5 dl vindrueolie

1 fed hvidløg

salt

estragon

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt. Tilsæt sennep og pisk det godt sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen, hvis der kommer for meget i ad gangen skiller mayonaisen. Pisk indtil du har brugt alt olien. Pres et fed hvidløg i og smag til med salt og estragon.

Stil det på køl til du skal bruge det.

IMG_3145

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*