Lidt inspiration til påskefrokosten

At mødes over en lækker påskefrokost er en dejlig tradition. Der er mange bud på, hvad der skal stå på sådan et påskebord, og her har jeg været lidt i gemmerne og finde nogle opskrifter frem på det, som jeg mener kunne være lækkert at sætte på påskebordet. For mig er påsken starten på foråret med grønne og gule farver og lune dage, hvor krokus, vintergækker og erantis myldrer frem fra jorden, og man begynder så småt at rydde op i haven, og måske plante lidt forårsløg i krukkerne. Det er da en fantastisk årstid.
Nå, men tilbage til påskebordet, her er mit bud på, hvad man kunne servere for sine påskegæster. Her nogle nemme salater, man kan røre sammen og spise på et stykke brød, fx. denne skønne laksesalat med ret få ingredienser og hurtig og røre sammen:

dette er en prøve

til Laksesalaten her har jeg bagt et foccaciabrød, hvor dejen røres sammen dagen før, og bages på selve dagen.

Andre lækre salater til et godt brød kunne være rejesalatskinkesalat eller æggesalat, alle disse salater kan laves dagen før og sættes på køl.

Ingen påskefrokost uden lune frikadeller og mørbradgryde og måske en af disse lækre

IMG_1631

kødtærter og som tilbehør kunne man lave denne fantastiske salat:

IMG_2229

mango og avocadosalat, desuden måske et par af disse grønsagsmuffins, som sagtens kan laves dagen før og varmes på dagen.

Til ostebordet ville disse digestive-kiks være yderst velegnet.

Efter et lækkert påskebord skal der naturligvis lidt kaffe og the på bordet. Her gælder det også om at lave lidt lækkert til den søde tand, og gerne noget, der kan forberedes dagen før:

IMG_2273

citronroulade med kokospynt og nogle æblelommer. Æblelommerne kan hurtigt lunes i ovnen, og serveres med kold creme fraiche eller is.. Nogle nemme og helt fantastiske småkager kunne være disse sprøde cornflakes småkager og som lidt slik kunne man lave  hjemmelavet daim, og dem skal man lave rigeligt af, da de er væk som dug for solen.

IMG_1458

Rigtig god påske 🙂

IMG_2441

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*