Boganbefaling af “Efter dig” af Jojo Moyes

“Efter dig” af Jojo Moyes er udgivet i 2015  af forlaget Cicero

Jeg har tidligere læst “Mig før dig” af Jojo Moyes, som er en fantastisk bog, der kort fortalt handler om Louisa , der får job som hjælper til en tetraplegiker Will, som er blevet lam fra halsen og nedefter efter en ulykke. Han er bitter og urimelig overfor alle i sine omgivelser, men ikke desto mindre udvikler Louisa og ham et nært kærlighedsforhold, og hun er med på hans sidste rejse til Dignitas, hvor han får aktiv dødshjælp. En helt i gennem rørende og tankevækkende historie.

Bogen “Efter dig” er efterfølgeren af “Mig før dig”, hvor Louisa nu har slået sig ned i London, og prøver at indrette sig, og komme videre efter tabet af Will. Det er ikke en nem opgave for hende: Hun føler sig ikke hjemme i sin nye lejlighed, hun har ikke nogen særlige venner og hendes arbejde er chefen konstant på nakken af hende. Hendes eneste reelle sociale kontakt med andre er via en støttegruppe, for mennesker, der har mistet.

Ved et uheld falder hun ned fra taget på den ejendom, hvor hun bor. Hun gennemgår et langt forløb, hvor hun skal komme sig over de skade hun har pådraget sig i faldet. Hun møder Sam, som er den ambulance-redder, der samlede hende op, og sørgede for hende efter hendes uheld. Hun er meget taknemmelig overfor hans indsats, og synes at han er enormt charmerende, men hun holder sig noget tilbage, da han fremstår som noget af en skørtejæger.
Midt i alt dette dukker Lily op ud af den blå luft, og fortæller, at hun er datter af Will. Lily er i en vanskelig fase af sit liv som teenager, og hendes mor har opgivet hende for længst. Hun flytter ind til Louisa, som nu også skal sørge for en tvær og urimelig teenager, som alle andre har opgivet og vendt ryggen, hvilket Louisa også flere gange føler sig fristet til at gøre. Louisa får desuden et tiltrækkende jobtilbud fra New York, som hun overvejer at tage imod, men hvad skal der så ske med Lily, og ham Sam spøger også lidt i kulissen.

Som jeg startede med at skrive er “Mig før dig” en helt igennem fantastisk og tankevækkende bog. Jeg synes desværre, at “Efter dig” er lidt mere banal, og ikke nær så tankevækkende som dens forgænger. Men det er vel altid svært at komme med en 2’er efter en fabelagtig 1’er.

Jeg synes dog, at “Efter dig” på mange måder er en sød og til tider sjov bog, hvor emner som kærlighed og vanskelige teenagere er i højsæde, og som mange af os kan nikke genkendende til som nogen af de store udfordringer i vores liv. Jeg vil klart anbefale denne bog, hvis man har læst “Mig før dig”, da man får mest ud af den, hvis man har læst forgængeren først. Har man allerede læst “Mig før dig” synes jeg klart, at man skal kaste sig over “Efter dig”. Det er en sød og velskrevet bog, og jeg synes at specielt den sidste halvdel af den var både spændende og rørende.

 

IMG_2197

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*