Tortilla-chips med kylling og ost med guacamole

Denne snack er meget velegnet til en fredag eller lørdag aften med et glas rødvin. Man kan undlade kylling og ost og bare servere tortilla-chipsene til en gang dip, guacamole eller humus. Man kan også servere det til en lille velkomstdrink til en hyggelig aften med vennerne. Eller som lidt lækkert til den gode film søndag eftermiddag på sofaen. Her får du opskriften på guacamole og tortillachips


 

Tortillachips:

6 tortillaer

Olivenolie

Fint salt

Kyllingeinderfiletter

100 g revet ost

Fremgangsmåde:

Skære tortilla-pandekagerne ud i små trekanter. Start med at dele op i 4 dele, dernæst til 8, og til sidst deles trekanterne sådan:

IMG_2183

Varm olien op i en gryde, og læg 2-6 chips i ad gangen. Pas på at olien ikke bliver for varm, den skal bruse en smule (på mit komfur skruer jeg ned  på 4 ud af 9, når først olien er varmet op). De skal have ca. 25-30 sekunder på hver side, så hold øje med dem hele tiden. Vend dem, når de bliver gyldne i kanten. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle og drys med lidt fint salt. Lad dem køle af.

IMG_2184 Her kan man vælge og stoppe og servere dem som chips.

Kog kyllingefiletterne i saltet vand. Skær dem ud i mindre stykker og bred dem ud over chipsene. Drys revet ost over, og sæt dem i ovnen på 200 grader i 10-15 min eller til osten er smeltet og gylden.

IMG_2190

 

Guacamole:

200 g skyr/cremefraiche

2-3 fede hvidløg

2 modne avocadoer

salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

Fjern skralden og stenene fra avocadoerne og mos dem. Bland skyr/creme fraiche med salt og hvidløg. Rør det sammen med de mosede avocadoerne og smag det til. Serveres koldt.

IMG_2187

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*