Humus

Humus smager ganske enkelt skønt. Det kan smøres på brød under pålægget på madpakken eller på bollen i en burger. Man kan også skære nogle gulerødder, selleri og agurker eller andre grønsager i stave og dyppe dem i humus som en snack. Man kan vælge at købe kikærterne og koge dem selv, i så fald skal de stå 12 timer i vand forinden. Jeg har valgt den nemme løsning, nemlig at købe dem økologisk på dåse, fås i stort set alle dagligvarebutikker.


 

1 ds kikærter

2 fede hvidløg

1 dl olie (måske lidt mere)

4 spsk citron

1 spsk. thahin (sesamsmør)

1/2 tsk salt – smag den til.

1/2 tsk. tørret chiliflager

Fremgangsmåde:

Hæld vandet fra dåsen med kikærterne, pres hvidløget og hæld alle ingredienser i en blender. Blend det til en ensartet cremet masse. Jeg kan godt lide, at den er helt blød og cremet, men man kan sagtens lave den med mere grov struktur – det er en smagssag.

IMG_2118

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*