Waldorf-salat

Waldorfsalat hører helt sikkert til julebordet. Den søde/syrlige salat op imod det lidt fede kød og sovs er helt perfekt. Der er nogen, der ikke bryder sig om bladselleri. Det kan man sagtens erstatte med fx forårsløg, som giver en fin smag. Det kan også serveres til fx medisterpølse, som jeg har gjort her.


4 pers.

2 æbler (fx pink lady, royal gala)

20 vindruer uden sten

2 stængler bladselleri eller 2 forårsløg

50 g valnødder

1/4 l creme fraiche

1,5 dl piskefløde

1 tsk sukker

1/2 tsk salt.

Lidt citronsaft

Fremgangsmåde:

Rør creme fraiche, fløde, sukker, salt og lidt citronsaft sammen og lad det trække lidt, mens du gør det øvrige klar. Smag det til. Skær bladseller/forårsløg i skriver, æblet i små tern, hak nødderne groft og skær vinduerne i halve. Hæld det ned til creme fraiche-blandingen og rør det godt rundt. Lad det trække på køl i mindst 30 min.

Pynt med lidt hele valnødder og lidt vinduer.

IMG_1975

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*