Rødkål

Der er ikke noget så hyggeligt og velsmagende som hjemmelavet rødkål. Man kan selv variere smagen med forskellige krydderier. Jeg har givet den fuld gas på julekrydderierne i denne opskrift, og den skuffer bestemt ikke. Smager bedst, hvis den laves dagen før, og trækker i sin lage til man skal bruge den.


6-8 pers.

1/2 rødkål

1 usprøjtet appelsin

3 dl lagereddike

3 dl vand

100 g farin

200 g sukker

3 stjerneanis

3 laurbærblade

2 hele kanelstænger

Fremgangsmåde:

Skær  rødkålen fint ud. Skyl appelsinen og skær den ud i grove stykker.
Kom rødkålen i en gryde med appelsinen og de øvrige ingredienser.  Varm gryden op til kogepunktet og lade kålen simre i en times tid. Lad den stå og køle ned i sin lage under låg, gerne til næste dag.

IMG_1916

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*