Sörur – islandske nougatcremekager

Disse islandske kager  minder lidt om Sarah Bernhardt-kager, og smager fantastisk. Jeg har fundet opskrifterne i gemmerne blandt nogle juleopskrifter. Hvis man ikke orker at lave bundene kan man købe færdige makroner i stedet.


ca. 15 stk.

Bunde:

125 g marcipan

3 past. æggehvider

75 g flormelis.

Creme:

1 dl varmt vand

1 dl flormelis

1 tsk instant kaffe

3 past. æggeblommer

125 g blød nougat

200 g blødt smør

1 spsk. kakao (uden sukker)

Desuden:

200 g mørk chokolade til at overtrække kagerne med.

Fremgangsmåde:

Riv marcipanen groft og bland den med flormelis og æggehvider i en skål. Kom blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små flade kager ud (ca. 4-5 cm i diameter). Bag bundene i ovnen på 180 grader i ca. 15 min til de er gyldne i kanten. Lad dem køle helt af

Bland det varme vand med flormelis og kaffe. Lad det køle lidt af. Pisk æggeblommerne luftige og tilsæt kaffeblandingen, mens du pisker.  Tilsæt nougat, smør og sigtet kakao. Bland cremen godt. Kom creme i en sprøjtepose og sprøjt den ud på makronbundene. Sæt kagerne i fryseren et par minutter, mens du smelter den mørke chokolade.

Tag kagerne ud af fryseren og dyp dem i chokoladen, men du drejer kagen forsigtig og derefter lader den dryppe kort af. Sæt dem på et lille fad, og stil dem i køleskabet.

IMG_1911

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*