Hyggestemning

Jeg synes, at vi er enormt privilligeret ved at bo i et land, hvor årstiderne skifter og er så varierede. Vinteren med den klareste frost og den smukke hvide sne, foråret med spirende blomster og træer og buske, der står i knop og springer ud, sommeren med sin skønne varme, lange aftener og udelivet med familien og vennerne. Og som nu efteråret, hvor man kan blive blæst igennem og for alvor mærker naturens kræfter. Hvor man kan trække sig tilbage, tænde stearinlys, læse bøger, hygge sig med familien og glæde sig over, at julen snart kommer snigende med alle sine skønne traditioner.

Jeg skal virkelig lægge bånd på mig selv for ikke at gå jule-amok allerede i november måned, men jeg har da forberedt lidt med nogle små hyggelige arrangementer både indenfor og udenfor. Disse arrangementer kan nemt blive mere julet, ved at tilføje en lyskæde på det smukke cedertræ, nogle kogler på mosen under cedertræet og rundt omkring inden for og lidt gran og amaryllis hist og her.

Jeg har for første gang i år investeret i en masse batteri-lys. Der er fordele og ulemper ved alt. Egentlig foretrækker jeg almindelige stearinlys, men de soder desværre og det kan ses på vinduerne og væggene, og det er ikke alle mennesker, der kan tåle tændte stearinlys, og det de udskiller. De batteridrevne lys er efterhånden så naturtro, så jeg er blevet lidt glad for dem. Desuden er der timer på dem, så de tænder og slukker hver dag på samme tid. Jeg har endda placeret et par stykker uden for i nogle lanterner, hvor der ikke kan komme vand ind, så der er lys hver aften. Det er da hyggeligt.

Næste weekend står på at kreere juledekoration og advensdekoration-/krans sammen med min mor og min søster, og SÅ kommer julen alligevel lidt mere ind i hjemmet. Det glæder jeg mig til.

IMG_1644 IMG_1605

IMG_1675 IMG_1678

IMG_1683 IMG_1684

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*