Sennepsglaseret skinke

Sennepsglaseret skinke er velegnet både som gæstemad og som lidt ekstra lækkert på en hverdagsaften. Tit serveres den i forbindelse med julen, men den kan sagtens laves året rundt med tilbehør, der passer til årstiden. Jeg har her valgt at lave rosmarin kartofler og flødestuvet spinat. Flødebagte kartofler kunne være et godt alternativ som tilbehør.

Hvis man vil have en lidt mere julet udgave kan man stikke 10 hele nelliker ned i fedtet på skinken, når man har smurt sennepsblandingen på.


4 pers.

1000 g skinke

Glasering:

200 g farin

4 store spsk. Dijon sennep

Fremgangsmåde:

Skinken kan godt koges i 45 min., men min erfaring er, at den bliver mere mør ved ovnstegning. Jeg har pillet nettet af skinken, og ridset sværen i tern. Derefter har jeg sat den i ovnen på 180 grader i 1 time. Herefter har jeg taget skinken ud, skåret sværen af  (der må gerne være lidt fedt). Smør et tykt lag sennepsblanding  ud over fedtet.

Sæt skinken tilbage i ovnen og steg den yderligere 15 min på 200 grader.

IMG_1603

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*