Forloren elg

I Sverige tilbereder de elgekød på blandt andet denne måde. Nu er det jo ikke lige så udbredt med elgekød i Danmark, så jeg har erstattet elgen med en oksetykkam, man kan også bruge okse- eller kalvebov. Sovsen bliver helt vildt god. Her har jeg serveret den med kartoffelmos.


4 pers.

1,5 kg oksetykkam (eller bov)

1 dl Ribena-saft

1 dl soya

3 dl vand

3 dl piskefløde

Lidt hvedemel til jævning

kulør

salt og peber

Fremgangsmåde:

Stegen brunes i rigeligt smør på alle sider. Tilsæt Ribena, soya og vand. Lad stegen simre i 2 timer. Tag stegen op, og hæld piskefløden i sovsen. Jævn med en melblanding, tilsæt kulør. Smag til med salt og peber.

Serveres med fx kartoffelmos.

IMG_1583

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*