Brændte mandler

En klassisk jule-godte, der både er nem at lave og som smager fantastisk. Mandler er desværre blevet ret dyre, men det kan godt betale sig at lave dobbeltportion.


 

300 g mandler

2 dl sukker

2 dl vand

Fremgangsmåde:

Hæld alle ingredienser op på en stegepande, og tænd på højeste blus. Lad det koge ind til en tyk masse, stadig under høj varme. Rør i det konstant, når det begynder at tykne. Når sukkeret begynder at karamellisere, og sætte sig på mandlerne, begynder de at sige knæklyde. Disse lyder fortæller, at væsken er væk, og at du skal tage dem af. Hæld dem ud på et bagepapir, hvor du hurtigt fordeler mandlerne, så de ikke klumper alt for meget. Lad dem køle af og skil dem ad, der klumper sammen.

Opbevares i et tætsluttende glas.

IMG_1569

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*